het Brein
Voedsel voor uw hersenpan | breinstel@gmail.com | 0486 / 68 66 19

Wie zijn we? Wat doen we? En waarom?


In het kort

het Brein is een in 2014 opgerichte artistiek-filosofische vereniging die zich toelegt op het bekoren van uw hersenpan.

In deze dagen van global warming, zelfmoordterreur en biologisch afbreekbare maandverbanden, wil het Brein de wereld een aangenamere plek maken.

Dit doet het op geheel nutteloze en tegelijk didactisch verantwoorde wijze door filosofieavonden, theatervoorstellingen, bijlessen, therapeutische gespreksvoering en zomerfestivals uw Lebenswelt in te sturen. Het doel is daarbij altijd en uitsluitend de intellectuele / emotionele / fysieke verrijking van uw en haar leven, onder het motto: “omdat het kan.”In het lang


We zijn een Gentse beweging, een groepering, een collectief, vereniging, verbroedering en samenklontering van mogelijkheden, van mogelijkheden die zich realiseren. Wij maken dingen!

Wij houden van vrijheid, van leven, van dingen tonen en delen, wij houden van Mozart, van Nietzsche en ongeschoren benen, en als jij ons niet leuk vindt, wel dan ben jij niet leuk. Oh nee, nee nee, wij zijn nederig, iedereen heeft het recht om wat-ie maar wil niet leuk te vinden, iedereen is vrij, dat is alles wat we eigenlijk willen zeggen.

Dat is onze boodschap: u bent vrij! Wij houden van waarheid en waarachtigheid en wij willen met u het besef voltrekken van onze eindigheid, en van hoe schoon het leven is. Wij doen dit omdat het echt is, en uiteraard is alles echt, maar – om even wat filosofisch te doen – zoals opa Heidegger zou zeggen: alleen een eigenlijk, oorspronkelijk of authentiek wezen is in de waarheid, of zoals Hermann Hesse het verwoordde: het leven is een ogenblik, net lang genoeg voor een grap.

Naast theater schrijven en regisseren, festivals organiseren en filosofielessen geven, wil het Brein voor alle jonge kunstenaars, wereldverbeteraars, dromers, leergierigen en visionairen allerhande een venster openen op de wijde wereld en al zijn mogelijkheden.

If you never try, you never know.

De wereld zit vol kennis, het Brein wil alles weten, alles begrijpen, alles delen en er samen over nadenken.

Misschien mondt alles uit in extatische verlichting, misschien in apocalyptische aporie, als wij er niet in slagen uw kennis (en bij uitbreiding uw leven) te verrijken, dan ten minste uw vocabulaire.


het Brein is ...


Evelyne

Evelyne Janssens
het Brein

Felien

Felien Huysman
Manager

Manon

Manon Soberon
Chief assistant